Canada eller syden?

Lokal tid: 16:33

Det var omtrent det jeg tenkte da jeg gikk sammen med vertssøster og vertsmor ut  bilen fra flyplassen i går ettermiddag lokal tid. Dere kan tenke dere 12 timers reise kombinert med syden-varme, ikke ønskesituasjonen nei. Men jeg kan fortelle litt fra reisen før det.

Litt før halv 7, 22. august, var vi på flyplassen og møtte de andre AFSerne. Etter en tårevåt avskjed og mange klemmer kom vi oss avgårde og gjennom sikkerhetskontrollen. Deretter gikk reisen fra Gardermoen til Frankfurt. Jeg skal innrømme at det rant noen tårer i det flyet lettet fra Oslo, men jeg prøvde å ikke tenke for mye på det og heller snakke med de andre. Fremme i Frankfurt hadde vi god tid, og etter at vi fant gaten vår ble det litt mat og venting. Veldig mye venting faktisk, siden flyet vårt tok av 1 time senere enn planlagt. De 8 timene fra Frankfurt til Montréal føltes hvertfall ut som dobbelt så mange. Det ble mye soving, tusling rundt (fordi vi var ganske spredt rundt om i hele flyet, og jeg satt alene bakerst), lesing, spising og film titting. Det er vanskelig å beskrive den følelsen jeg hadde da vi endelig skulle lande i et land jeg skal bringe mine neste 315 dager i. Dét er lenge det.

Deretter ventet helvetes mye venting igjen x 3. Først tidenes lengste kø i en passkontroll-ish ting, deretter ventet vi på bagasjen som aldri kom (før jeg oppdaget at de var tatt av båndet og satt av på motsatt side av der vi sto) og til slutt    ventet immigrasjonskontroll. Vi ga fra oss passet og visumet og måtte sette oss i kø, sammen med en del andre utvekslingsstudenter. Selvfølgelig var jeg den første norske de ropte opp, og selvfølgelig tok det ekstra lang tid med meg. Politimannen/tolleren/ en eller annen fant til slutt ut at ja, jeg hadde study permit (no shit sherlock) og stemplet passet mitt. Og så enda litt venting før vi fikk ta med oss bagasjen og gå. Vi fulgte skiltene som viste Sortie, og ankom ankomsthallen. Heldigvis så vertsfamilien meg før jeg så dem, og jeg fikk en god klem.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s