En ny skolehverdag

Lokal tid: 20:45

Jeg føler meg overraskende flink til å oppdatere her, kan ha noe med at jeg ikke har så mye lekser nå i begynnelsen (les: de er for vanskelige for meg så jeg gjør dem ikke..), men etterhvert som språket kommer seg blir det nok mer tid på skolearbeid enn her. Uansett, på lørdag var det tre uker siden jeg dro fra Norge og i dag er det to uker siden første skoledag. Jeg kan si at skoledagen er «lettere» enn den var de første dagene. Ikke at jeg forstår så veldig mye mer, men jeg vet hvertfall hvordan jeg skal komme meg til klasserommene og jeg har funnet noen jeg kan spise lunsjen min med, det er jo alltid positivt.

Slik ser en vanlig skolehverdag ut for meg:

06:35 ringer den første alarmen og jeg prøver å ikke sovne igjen. På grunn av min praktiske, men ganske kjedelige skoleuniform, finner jeg ganske lett ut hva jeg skal ha på meg om morgenen. Deretter må skolelunsjen lages og sekken pakkes, før jeg går avgårde til metroen sånn ca 07:25.

Fremme på stasjonen hvor jeg må bytte metro møter jeg min italienske venn (også utvekslingsstudent med AFS) og vi tar den videre i 10 minutter til. Som oftest er vi fremme på skolen 08:00, og har 15 minutter på oss til å hente bøker og komme oss til de forskjellige klasserommene. Etter å ha kommet 2 minutter for sent til mattetimen én gang, passer jeg alltid på å være ute i litt ekstra god tid, noe som resulterer i at jeg kommer først til timen. Fra 08:15 til 15:55 går skoledagen ganske i ett, med unntak av 60 minutter lunsj.

Ja jeg har sånn fancy amerikansk skap og mange av jentene dekorerer de fulle av speil, magneter og bilder, men jeg har ikke kommet så langt ennå

Når skoledagen er over prøver jeg å forte meg mest mulig slik at jeg får god tid hjemme før en eventuell håndballtrening, eller fordi jeg lengter etter en dusj (Nei vi dusjer ikke etter gymmen, yess) Og så er det som oftes tid til lekser, sosiale medier og middag alt mellom 19-21.

Drar nytte av at v-søs hadde akkurat de samme skoleoppgavene for 2 år siden hehe


  På lørdag var det også orientering med 55 av totalt 105 utvekslingsstudenter som er i Canada med AFS dette året. Her var vi faktisk 9 av alle 11 norske som reiste sammen hit, så det var gøy å møte de igjen. Dagen besto av leker, informasjon om kommende aktiviteter, lesing av diverse regler og snakking om erfaringer og utfordringer. Sist, men ikke minst så var det en herlig dag hvor jeg fikk bli kjent med enda flere ungdommer fra mange forskjellige land.

Reklamer

En kommentar om “En ny skolehverdag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s