Une grande mise à jour; un mois dans ma vie

Lokal tid: 21:31

Som den dedikerte bloggeren jeg er, sitter jeg her en stusselig lørdagskveld, med cola-boksen (savner pepsi max..) og lønnesirup-kjeksene ved min side, og oppdaterer dere. Overskriften betyr en stor oppdatering: en måned i mitt liv, og det er akkurat det kommer til å bli. Trykk på bildene for full størrelse! 

Siden jeg ikke begynte på skolen igjen før 6 januar, kom Synne og overnattet hos meg den 4. Vi møttes på metroen og dro til byen (som vanlig hehe). Etter litt titting, ble det middag hjemme hos meg, og mye latter og norsk humor.

 

 

Og så noen dager senere begynte jeg på skolen igjen, og det var ikke akkurat en veldig motivert Johanna som satte seg på skolebenken igjen, for akkurat som jeg forventet så var det myyye arbeid som skulle gjøres. Jeg skriver ikke dette for å skremme dere fremtidige utvekslingsstudenter, men skolene her i Québec er veldig forskjellige og det er en stor forskjell mellom privat og offentlig. Tenker jeg skal skrive litt mer om dette senere. Men hvertfall, etter et møte med skolen så har vi funnet ut at jeg skal slutte å få vurderinger i økonomi og historie. Økonomi har jeg virkelig null interesse for, pluss at læreren gjør det veldig  kjedelig. Historie er et veldig interessant fag, men vanskelig og det er mange eventer å huske på, men læreren er veldig flink og han kan virkelig ALT. Det neste som skjedde den uka var håndballturnering på lørdagen. Det startet bra, jeg scorte det første målet (fra høyreving, creds), men etter 15 min så klarte jeg å dunke hodet mitt inn i en motspillers hode. Alt for ballen, right? Hvertfall, jeg hadde ganske vondt, og vertsmor var redd for meg så vi dro hjem før den andre kampen.

 

 

Søndagen etter, 17 januar, var det klart for midtårsorientering med AFS. Det var egentlig ikke sånn veldig spennende. Vertsfamiliene og vi utvekslingsstudentene skilte lag, og snakket hver for oss om gode og dårlige minner, ga hverandre tips og delte erfaringer. Det var gøy å se hvor flinke alle (de fleste) hadde blitt i fransk, og jeg var litt redd for at jeg skulle være under gjennomsnittet, men jeg fant fort ut at jeg ligger greit ann.

12659592_1002715719774987_1577714602_n

Deretter startet en kort uke, siden jeg hadde fri den kommende fredagen. Torsdagskvelden ble brukt til å FaceTime’ med venninnen min Christine som er i Minnesota, og å bli med å synge bursdagssang om morningen over skype til lillesøsteren min i Norge som ble 13 år. Ikke et år uten ❤ Kvelden den 22 januar var det gathering hos Eilif, med nesten alle de norske som er her i området. Det var en veldig morsom kveld, og jeg møtte flere jeg ikke har sett siden orienteringen vi hadde i begynnelsen av året, men det merket man ikke for samtalene gikk non stop. Jeg har virkelig ikke hatt det så morsomt på lenge, og kunne ikke feiret 5 måneder i Montréal på en bedre måte. Vi sov over, og lørdag ettermiddag møtte jeg en venninne fra skolen. Vi skulle egentlig stå på skøyter, men stedet vi fant var alt for dyrt, pluss at det var kaldt, så vi endte opp med å spise på café i stedet.

 

 

 

26./27. januar var jeg halvveis i utvekslingsåret mitt, og faktisk nærmere flyturen hjem til Gardermoen enn flyturen som bragte meg hit. Det var en veldig surrealistisk følelse, og det kan egentlig ikke forklares for de som ikke har opplevd det. For selv om jeg ser frem til å komme hjem til det norske livet mitt, så har jeg det veldig bra her i Canada nå. Og når jeg ser på kalenderen og alt jeg skal gjøre de neste ukene, så er jeg redd for at disse 5 månedene som gjenstår skal gå alt for fort. Jeg har heller ikke helt innsett at jeg faktisk kan både forstå og snakke ganske ok fransk nå, og det blir spennende å se hvordan vokabularet mitt kommer til å utvikle seg de neste månedene.

Kommer hvertfall til å savne den fine soloppgangen som jeg ser hver morgen når jeg går til metroen ..

 

À bientôt, tout le monde ❤

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s