Tomhet, tristhet og forvirrelse

Skrevet en natt i februar

Det har egentlig ikke slått meg at jeg er over halveis. Faktisk så har jeg bare 4 måneder igjen. 4 måneder av denne fantastiske, vanskelige, spennende, utfordrende, noen ganger kjedelige og slitsomme reisen. En reise som i begynnelsen virket lang og evigvarende, og til tider ganske håpløs. Men her er jeg da, et halvt år senere, like levende som før. Hvis ikke enda mer.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Det er tider som dette, når jeg egentlig skulle lagt meg for lengst, at tankene kommer krypende. For en dag så er det slutt, og alt jeg har brukt krefter og tid på i så lang tid skal bare forlates, sånn helt uten videre. Jeg sliter med å sette ord på hva jeg føler og tenker akkurat nå, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg. Jeg har bare en utrolig rar følelse av tomhet, tristhet og forvirrelse.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Jeg tenker mye på hvordan jeg kommer til å føle det når jeg kommer hjem, og ikke minst hva andre kommer til å tenke om meg. Har jeg virkelig forandret meg så mye som jeg føler, eller er alt bare inni hodet mitt? Og så merkelig som det kanskje kan høres ut som, tror jeg at jeg hjemme i Norge igjen kommer til å føle meg ensom og alene. Mentalt. For det er som om ingenting av dette eksisterte før jeg kom hit og oppdaget det for et halvt år siden. Jeg oppdaget en verden som jeg nå har blitt en del av, og som jeg ikke vet når jeg kommer til å besøke igjen. En del av meg kommer alltid til å bli liggende igjen her, og ingen kommer til å forstå hvordan det føles. Og det er kanskje det som er det vanskeligste å akseptere.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Så utrolig klisjé-aktig som det kanskje kan høres ut som, så har jeg på en eller annen merkelig måte klart å finne meg selv oppi alt dette kaoset. Jeg har sprengt grenser jeg trodde jeg hadde, og jeg har imponert. Jeg har vært så utrolig stolt, men jeg har også vært så utrolig skuffet. Over andre, og meg selv. Men alt bunner bare ut i en ting; vil du at noe skal skje, endres eller forbedres – gjør det sjæl. For er det noe den overeksponerte og selvsentrerte verdenen vi lever i dag kan bekrefte, så er det at midt oppi alt dette så må vi alle ta ansvar for oss selv. Så hardt og brutalt er livet. Rett og slett.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Mange tror at utvekslingsåret slutter i det du tar dine første skritt på norsk jord igjen, men selv tror jeg aldri det kommer til å slutte helt. Dette året er bare begynnelsen på en evig lyst på å forstå og oppdage nye mennesker, kulturer og gjemte skatter. Om i så fall ikke i et annet, fremmed, eksotisk land; så kanskje hjemme i Norge. En ting er i hvert fall helt sikkert: verden skal utforskes, og reisen har bare så vidt begynt.

 

 

 

 

Reklamer

6 kommentarer om “Tomhet, tristhet og forvirrelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s