je t’aime Montréal

Ja, plutselig så er det slutt og nå sitter jeg hjemme på det norske rommet mitt igjen. Det er rart og uvirkelig, samtidig som det er veldig godt å være hjemme og å tilbringe tid med de jeg er glad i. Her er hva som skjedde de siste ukene mine i Montréal.


trykk på bildene for full størrelse 

Først og fremst så prøvde jeg å nyte det fine sommerværet som var den siste tiden. Jeg hadde besøk av Rikke som var på utveksling litt lengre nord i QC, og både Tora og Synne har tatt flere turer innom.

Og så har vi månedens store begivenhet; Collation des Grades på Collège Notre-Dame! Det var veldig surrealistisk at det endelig var min tur til å ha på en kappe, gå opp og få diplomet for å så til slutt kaste hatten opp i været i ekte high school-stil. Vi hadde en veldig fin seremoni i Oriatoire St.-Joseph, og etter det gikk alle sammen ut for å ta bilder. Uheldigvis så kunne vi ikke stå der ute i evigheter siden vi også hadde skoleballet samme kveld, og det var mye som måtte ordnes og fikses.

Dagen etter ballet hadde vi noe som het après-bal, som er en fest med alle elevene i avgangsklassen, ofte på en campingplass med musikk og telt. Vi var 250 stykker fra Notre-Dame som dro, og det var en av de beste kveldene mine i løpet av utvekslingsåret mitt, helt klart. Jeg snakket med så mange jeg aldri hadde snakket med før, og alt var bare bra. Bare synd det var en av mine aller siste kvelder, så var samtidig litt trist.

Etter det så var det ikke så mye som skjedde. Jeg brukte tid sammen med venner og jeg måtte begynne det umulige prosjektet med å pakke ned hele livet mitt i to kofferter, som var dobbelt så vanskelig som å pakke før jeg dro.

IMG_9111

Og den 2. juli så tok jeg flyet til Oslo via Newark med de andre nordmennene. Det var veldig trist og jeg tror ikke det gikk helt opp for meg at det var slutten på utvekslingsåret mitt. Jeg har hatt et så bra år; med både oppturer og nedturer, men mest oppturer. Jeg har opplevd et år på skole i Québec, jeg har møtt så mange mennesker og jeg har sist men ikke minst lært et språk jeg håper at jeg aldri glemmer. Alle andre som vurderer å dra på utveksling til neste år; gjør det! Og jeg anbefaler sterkt å lære et nytt språk, selv om det naturligvis er en større utfordring, men det er verdt det.

Et Montréal; on se voit bientôt, parce que un morceau de moi restera toujours chez toi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s